Jobbengasjement

Jobbengasjement

Kolleger jobber sammen

Hva påvirker jobbengasjement?

Gjør du alt du kan for å sørge for at dine ansatte er engasjerte og får utnyttet sitt potensiale fult ut?

Engasjerte medarbeidere fører til høyere produktivitet, høyere jobbtilfredshet, flere salg som igjen resulterer i høyere omsetning. Når dine medarbeidere er aktivt engasjert i jobben, blir de gladere, mer motiverte og får et ønske om å strekke seg langt for å nå bedriften sine mål.

Så er spørsmålet: vet du hva som motiverer dine ansatte eller hvor engasjerte de faktisk er?

En undersøkelse gjennomført av Gallup i 2020 blant medarbeidere i USA, viser at kun 36% er engasjerte på jobben. Det vil si medarbeidere som er stekt involverte, engasjerte og tilknyttet til deres arbeidsgiver eller arbeid.

Videre, ser vi at 13% av medarbeiderne kan klassifiseres som «aktivt uengasjert». Dette er medarbeidere som har det dårlig på jobben og som deler dette med sine kolleger. De resterende 51% er helt likegyldige til sitt arbeid og til bedriften de jobber i. Du kan lese mer om Gallup sin undersøkelse her:

Pandemien var selvfølgelig en faktor som påvirket medarbeiderne i stor grad. Hjemmekontor, liten mulighet til å sosialisere på fritiden og mye annet ødela for «work-life»-balansen. Og kan dermed ha hatt en innvirkning på målingene til Gallup. Men betyr det at man nå kan senke skuldrene og tenke at mine medarbeidere er nå tilfredse og mer engasjerte som alt er tilbake til normalen?

Er vi tilbake til normalen? Vi blir nå påvirket av høyere renter, strømprisene har skutt til været og prisen på mat har økt med 10,4%. Dette er ytre faktorer som påvirker alle og dermed også dine medarbeidere. Påvirker det jobbtilfredsheten og engasjementet til dine medarbeidere?

Det kan ikke vi svare på, men om du heller ikke vet svaret på det, er det kanskje på tide å ta noen grep?

En medarbeiderundersøkelse er et verdifullt verktøy for å kartlegge dette. Den gir deg svar på hva som skal til for å motivere dine ansatte, hvordan internkommunikasjonen i bedriften fungerer og ikke minst hvor tilfredse og engasjerte medarbeiderne er. Om du synes dette høres fornuftig ut å få svar på, ta en titt her:

meld deg på vårt nyhetsbrev

AKTUELT

Et velsmakende lojalitetsprogram

Et velsmakende lojalitetsprogram Mens de fleste forbrukerlojalitets-ordninger baserer seg på å tjene opp poeng trinnvis, er hurtigmat-giganten KFC sitt nye lojalitetsprogram designet for å tilby

LES MER »

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Endelig er dagen her, årets handledag, Black Friday. Mange forbrukere velger denne dagen å holde seg unna kaotiske butikker med kunder som hamstrer inn

LES MER »
Markedsføringsteam

Driverundersøkelse

Hvorfor skal man gjennomføre en driverundersøkelse? Er det lenge siden dere sjekket hva som er viktig for kundene deres? Kanskje dere skal lansere et nytt

LES MER »